hem - om erika - spelningar - musik - foto - kontakt

Pedagogiskt arbete

Utöver sin turnérande verksamhet är Erika sedan 2009 timanställd som pedagog på » världsmusikprogrammet på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Där undervisar hon i kurser som ensemble, individuell fiolundervisning, gemensam lektion för stråk, storband och fristående fortbildningskurser i världsmusikensemble.

Sedan 2010 är Erika Risinger musikalisk ledare för World Wide Orchestra tillsammans med Sten Källman. Ett folkmusikstorband bestående av ett 20-tal ungdomar i åldrarna 15-22 som spelar världsmusik. Bandet sätts ihop årligen i samband med ett sommarläger, repeterar sedan under året inför avslutande skolturné på våren. Välkommen att anmäla intresse på » www.kulturivast.se!

Erika har också erfarnhet som workshopledare i folk- och världsmusikmusicerande på ett flertal kulturskolor i Västra Götalandsregionen samt för olika ungdoms- och vuxengrupper. Hon har även erfarenhet som musikalisk ledare på ett flertal folkmusik-läger och kurser bland annat i Debeberga, Frillesås, Lund, Helsingborg, Simontorp samt på » Ethno i Slovenien.

Utbildningar

2010 Lärarexamen avsedd för undervisning i musik i grundskolans senare år och i gymnasieskolan och i estetisk verksamhet i gymnasieskolan.Göteborgs Universitet. » Korta lärarprogrammet
2008 Konstnärlig Kandidatexamen i musik med inriktning världsmusik. Göteborgs Universitet. » Världsmusikprogrammet
2008-2010 Utbildning vid Göteborgs Universitet, Korta lärarprogrammet inriktning musik.
2005-2008 Utbildning vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, musikerprogrammet med inriktning världsmusik/violin.
2004-2005 Utbildning vid Musikkonservatoriet i Falun. Påbyggnadslinjen, med inriktning klassisk viola.
2003-2004 Utbildning vid » Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Köpenhamn. Musikerprogrammet med inriktning klassisk violin.
2000-2003 Utbildning och studentexamen vid » Musikkonservatoriet i Falun, inriktning klassisk violin.

© Linnea Risinger Foto: Knut Utler